sunnuntai 8. tammikuuta 2012

3.1.2012 Blacksögrundet

Vuoden 2012 retkeilyn aloitin vasta 3.1, koska eka ekana olin töissä. Tosin 1.1. kävin kyllä töitten jälkeen hakemassa vuodenpinnoihin huuhkajan, jonka Markus ja Aarne löysivätpäivälevolta Villa Hietalahden puistosta. Kotimatkalla ruksasin vielä turkinkyyhkyn vuodariksi.
3.1 aamulla aikaisin lähdettiin liikkelle Aarnen ja Pentin kanssa kohti Blacksögrundettia. Paikalla puhalsi noin 12 bofoortin voimin lounaistuuli, joka oli kyllä heikkenemässä. Näkyvyys oli hyvä ja jopa isoarska näyttäytyi välillä. Heti Blacksögrundettiin saapuessamme nousi tyrnipuskasta 25 räksää. Se nostatti jonkun verran toiveita ja mieltä tulevan retkipäivän suhteen. Meno blacksilla oli kuitenkin hiljainen, tosin vajaa 400 canikkaa matkasi etelään. Muutama pilkkasiipi kierteli merellä. Laulu- ja kyhmyjoutsenia paikallisena ja muuttavana toistakymmentä.

Vuodarivihkoon saatiin kirjata myös pari marinusta jotka matkasivat niinikään etelää kohti. Kuusi tukkakoskeloa uiskenteli rannan läheisyydessä. Puolentoista tunnin staijin jälkeen päätettiin palata autolle ja jatkaa retkeilyä. Autolle saavuttuamme piristi vuodarimieltä pari hippiäistä rantametsikössä .
Päätettiin tarkistaa vielä Blacksnäsin niemenkärki koska se oli tuulensuojassa. Se kannatti, koska vuodareita karttui vielä lisää. Koiras tukkasotka, muutama sinisorsa ja 14 isokossua löytyivät sieltä. Lähdettyämme Blacksin niemenkärjestä Aarne skarppasi isolantun läheiseltä hakkuuaukelta.
Koska 28.12 oli löytynyt tuturikiuru Harrströmin S-kalasatamasta päätettiin koukata sen kautta. Tunturikiuru kun olisi ihan kiva vuodari heti tammikuussa. Paikalle saapuessamme lintu nousi heti parkkipaikalta läheiselle rantaniitylle, mistä sitä ei enää, noin puolen tunnin etsinnöistä, huolimatta löytynyt.
Kalasataman lahti toi kuitenkin tunturikiurun lisäksi vuodarilistalle Allin ja uivelot, jotka vain Aarne onnistui nähdä, koska hävisivät heti saaren taakse piiloon.
Tunturikiuru Korsnäs Harrström 29.12.2011

Koukattiin Harrströmin jälkeen vielä Brusuddenilla ja Storkorsin kalasatamassa mutta päivä rupesi jo hämärtymään, eikä vuodarivihkoon tullut lisämerkintöjä tältä päivältä. Ihan mukava retkipäivä, vaikkakaan lajeja ei kertynyt hirveästi. Mutta tunturikiuru kuitenkin ihan kiva vuodari :-)

Vuodarit 30

-Rolli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti