tiistai 24. tammikuuta 2012

23.1.2012 Kaatopaikka retkeilyä

Kaatopaikoilla on toisaalta kiva retkeillä, ei toki hajujen takia, vaan siellä on usein paljon lintuja. Niin nytkin. Noin 1500 harmaalokkia, niitten joukossa muutamia merilokkeja. Ajoin suoraan kippikasan päälle, koska lokit näyttivät olevan siellä. Totesin, että kolme nuorta ja kaksi vanhaa merikotkaa päivystivät myös kippikasan ympärillä olevissa puissa.

Kaksi nuorta kotkaa päivystivät hakkuuaukean haavoissa

Hetken kuluttua kaikki lokit pöllähtivät lentoon, kun kaksi nuorta kotkaa suorittivat yllättäen iskun niitä kohti. Kaatopaikan lähituntuman laajasta montusta myös nousi kaikki lokit lentoon. 
Haravoin kiikareilla parvea läpi ja totesin, että montusta nousseessa parvessa oli mukana nuori isolokki. (harmi kun ei ehtinyt saada kuvaa). Parvi rauhoittui ja lokit laskeutuivat takaisin, mutta en nähnyt mihin isolokki laskeutui. Yritin etsiä, mutta en enää löytänyt sitä. 
Ajettuani ympäri kaatista havaitsin pienen lokkiparven, jonka joukossa oli värirengastettu nuori harmaalokki.

Kemin edustalla v. 2010 kesällä rengastettu harmaalokki kuvan vas. alalaidassa

Kaatopaikalla pörräsi myös noin 100 päinen sirkkuparvi josta löytyi päivän toinen vuodari, järripeippo. Päivän päätteeksi hain Aarnen kyytiin ja kierrettiin Söderfjärdeniä mistä löytyi kaksi peltopyy parvea, a16 + 14.


-Rolli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti