torstai 12. tammikuuta 2012

11.1.2012 Metsässä

Taas oli työvuorojen välissä muutama tunti valoisaa aikaa retkeillä.
Päätettiin käydä metsäruokinnalla sisämaassa, retken piti tuottaa vuodarilistalle mm harmaapäätikan ja kuukkelin.
Matkalla töistä kotiin, Teeriniemellä tepasteli kevyenliikenteenväylällä vastaan jo ensimmäinen vuodari, eli fasaani naaras. Noukin Aarnen kyytiin ja lähdettiin matkaan. Vanhassa Vaasassa putosi seuraava vuodari listalle, kun tilhi lensi tien yli ja jäi tienviereiseen koivun latvaan istumaan.
Ennen saapumista ruokinnalle kohdattiin isolepinkäinen pellon reunassa.
Ruokinnalta listalle tuli metsätintit: töyhtö-, hömö- ja kuusi. Lisäksi näkyi plussana puujyrä eli kiipijä.
Aamupäivän lumisade oli muuttunut auringonpaisteeksi lämpötilan ollessa nollassa. Neljä käpytikkaa kisailivat ja kävivät ahkerasti ruokinnalla, mutta kohdelajit loistivat poissaolollaan, eikä metsäkanalintujakaan pudonnut vuodarilistalle.
Se on selvä, että mitä pidemmälle talvi etenee, niin sitä harvemmin kuukkelit käyvät syömässä. Kotimatkalla päätettiin tarkistaa yksi sulaoja, sekä pieni peltopläntti. Jälkimmäisestä toiveena oli viirupöllö, joka on siinä päivystänyt aikaisemmin talvella. Maalahdessa kierreltiin peltoja tuloksetta.
Vielä ennen pimeäntuloa tarkistettiin Söderfjärdenin peltoalue, tyhjää sielläkin. Tosin kova sumu haittasi näkyvyyttä, söderillä auton lämpömittari putosi jo -8 asteeseen.
Koukattiin vielä sataman kautta. Tonni sinisorsia edelleen paikalla, mutta meri oli auennut edellisestä kerrasta enemmän ja kauempana oli vielä auki leveä ura ja siellä oli eniten sorsia. Tavia emme löytäneet.

Valoa tunnelinpäässä, vaikka kohdelajeja ei löytynyt.


Söderfjärden -8 ja sumua. Taivas muuttui purppuraksi.


Vuodarit 45


-Rolli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti